Warmtepompen van Panasonic

Panasonic is leverancier van lucht-/waterwarmtepompen.

All-Electric Warmtepompen:

Panasonic Aquarea High Performance – All-in-One, Mono-Bloc of Bi-Bloc

De nieuwste generatie lucht-/waterwarmtepompen van Panasonic heeft als productnaam Aquarea High Performance. Deze warmtepompen bevatten R-32 koudemiddel of R-410A, afhankelijk van het gekozen vermogen. R-32 is een milieuvriendelijker alternatief voor het koudemiddel R-410A. Vergeleken met R-410A is het GWP (de mate waarin een broeikasgas bijdraagt aan de opwarming van de aarde) van R-32 slechts een derde, terwijl het een veel lager koudemiddelvolume mogelijk maakt.

De Aquarea High Performance modellen van Panasonic zijn verkrijgbaar als vloermodel onder de naam Aquarea High Performance All-in-One, en als wandmodel onder de naam Aquarea High Performance Bi-Bloc (met split buiten-unit) en Aquarea High Performance Mono-Bloc (met monobloc buitenunit). De wandmodellen zijn tevens toe te passen in een hybride opstelling.

  • De All-in-One vloermodellen hebben een geïntegreerde warmtapwaterboiler van 185 liter. Het formaat is gelijk aan een flinke koelkast van 180 cm, met een voetafdruk van 60 cm x 70 cm. De buitenunit bij een Aquarea High Performance All-in-One is een split-unit.
  • De wandmodellen Aquarea High Performance Bi-Bloc (met split buiten-unit) en Aquarea High Performance Mono-Bloc (met monobloc buitenunit) leveren dezelfde verwarmingsprestaties als de vloermodellen, maar ze bevatten geen warmtapwaterboiler. Daardoor zijn ze kleiner. Wandmodellen kunnen gecombineerd worden met een losse warmtapwaterboiler.
  • Wand- en vloermodellen zijn verkrijgbaar in dezelfde vermogens variërend van 3,2 tot en met 16,0 kW.
  • De SCOP-waarden van Panasonic Altherma 3 (afhankelijk van het gekozen vermogen) zijn
    • bij 35C aanvoertemperatuur (vloerverwarming): 4,1 – 5,1
    • bij 55C aanvoertemperatuur (radiatoren): 3,2 – 3,5
  • De Altherma 3 modellen kunnen ook koelen
  • Panasonic geeft vijf jaar garantie op haar producten

 

Panasonic Aquarea High Performance All-in-One
Panasonic Aquarea High Performance All-in-One
Panasonic Aquarea High Performance Bi-Bloc
Panasonic Aquarea High Performance Bi-Bloc

Hybride Warmtepompen: 

Panasonic Aquarea High Performance – Mono-Bloc of Bi-Bloc

Wanneer je niet volledig kunt of wilt overschakelen op all-electric zijn hybride oplossingen het overwegen waard. Panasonic biedt ook oplossingen in het hybride segment.

De Aquarea High Performance Bi-Bloc en Mono-Bloc kunnen ook als hybride worden geplaatst, in samenwerking met een cv-ketel. Omdat de cv-ketel in die situatie het warmtapwater blijft verzorgen, is een geïntegreerde warmtepompwaterboiler niet nodig. Dezelfde woning kan bovendien verwarmd worden met een kleiner vermogen dan bij all-electric, omdat de cv-ketel een deel van het vermogen levert.

Panasonic Aquarea High Performance Mono-Bloc
Panasonic Aquarea High Performance Mono-Bloc

Alle Advertorials van Panasonic

Doe de scan

Vind binnen 5 minuten de ideale warmtepomp voor jouw woning. De scan is gratis en verplicht tot niets.